Pyszny kremowy serek, z takimi dodatkami, jak lubisz.
Robi się praktycznie sam, a smakuje o niebo lepiej niż ten ze sklepu.
KREMOWY SEREK ALMETTE
Składniki:
- 2 duże jogurty naturalne typu greckiego - 800 g (używam z Biedronki)
- 6 łyżek śmietany kremówki
- 1/3 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta soli
- 2 łyżki szczypiorku
- 2 łyżki koperku
+
2 gazy jałowe 1m x 1m
sitko/durszlak
miska
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać. Sitko włożyć do miski, na nim wyłożyć gazę, przełożyć na to masę jogurtową i związać tobołek. Włożyć do lodówki na 12 h. Po tym czasie wymienić gazę
i znowu włożyć do lodówki na 12 h.
i znowu włożyć do lodówki na 12 h.
Następnie posmarować serkiem świeże pieczywo i delektować się smakiem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz