Mam dziś dla Was przepis na najłatwiejsze ciasto na świecie.
Zawiera on tylko cztery składniki. A mimo to smakiem nie ustępuje tym bardziej skomplikowanym. Jest proste i pyszne. Biszkopt z chrupiącą skórką i wilgotnym środkiem w postaci jabłek.
Idealne, gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego. Idealne, bo zapewne każdy z Was ma w domu wszystkie potrzebne składniki.
BISZKOPT Z JABŁKAMI
Składniki:
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 3 średnie jabłka
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę i całość zmiksować. Jabłka obrać, wydrążyć środek i pokroić w półksiężyce. Foremkę do ciasta posmarować masłem. Przykryć dno jabłkami. Wylać na nie połowę ciasta. Wyłożyć resztę jabłek i dodać pozostałe ciasto. Piec do suchego patyczka ok. 45-60 minut (piekłam 60) w zależności od średnicy foremki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz